Neden yüz yağı kullanmalıyım?

22.08.2021

Vücut doğal olarak yağ üretir, ancak cilt yaşlandıkça yağ üretimi azalır. Bu, cildin kurumasına ve genellikle dehidrasyon çizgileri olarak adlandırılan ilk ince çizgilerin ve kırışıklıkların ortaya çıkmasına neden olan şeydir. Yüz yağı, cildi besleyerek ve hücrelerin suyu tutmasına yardımcı olarak bu dehidrasyonla mücadele etmek için derinlemesine etki eder.

Yüz yağı güçlendiricidir, içerdiği etken maddelerin daha hızlı ve derinlemesine nüfuz etmesini sağlayarak sonradan uygulanan cilt bakım ürünlerinin etkinliğini arttırır.

Yüz yağı, cildinizi ilaçlar, yaşlanma ve stres gibi iç etkenlere ve soğuk hava, kirlilik gibi dış etkenlere karşı koruyan gerçek bir kalkandır. Yağlı ciltlerde bile düzenleyici bir rol oynayabilir.

 

Yüz yağını nasıl kullanmalıyım?

 

Yüz yağı, güzellik rutininizin son aşaması olmalıdır. Yağlı cildiniz varsa sadece akşamları uygulamanız önerilir. Cildiniz kuruysa sabah da uygulayabilirsiniz.

Yüz yağı iyice temizlendikten sonra cildinize sürülmelidir. Gündüz (veya gece) kreminizle karıştırarak uygulayabilir veya nazik masaj hareketleriyle doğrudan cilde uygulayabilirsiniz.

 

Yüz yağı nasıl seçmeliyim?

 

İki tür yağ vardır: mineral ve sebze veya bitki bazlı. Adından da anlaşılacağı gibi, bitkisel yağlar bitkilerden gelir ve bu nedenle içerikleri doğaldır. Bununla birlikte, mineral yağlar hiçbir doğal içerik içermez. Cilde nüfuz etmeden korurlar ancak yüzeyde kalırlar ve yalıtıcı bir rol oynarlar. Bu nedenle, özellikle yağlı ciltlerde gözenekleri tıkayabilir ve kusurlara neden olabilirler.

Yüz yağınızı, aradığınız eyleme ve sahip olduğunuz cilt tipine göre seçin, çünkü her bir yağ, aktif bileşenlerine bağlı olarak farklı şekilde çalışır.

 

Olgun ciltler için hangi yağı seçmeliyim?

 

Yüz yağı, olgun cildin ihtiyaçlarını karşılayan çok etkili bir yaşlanma karşıtı cilt bakım tedavisidir. Cildi nemlendirerek ve ihtiyaç duyduğu tazeliği sağlayarak ince çizgi ve kırışıklıkların görünümünü engeller.

Sublime Oil yüz yağımız cildi besler ve nemlendirir ve sıkılığını geri kazandırır. Dermisin yeniden inşasını uyararak ve cildin koruyucu bariyerini güçlendirerek cildinizi yeniler.

İyi bir güzellik rutini benimseyin

Makyajınızı Göz Makyajı Temizleyici Jel ile temizleyin.

Hafif Tonik Köpüğümü ve Toniği ile cildinizi sabah ve akşam temizleyin.

Sublime Oil'i tek başına veya bir gündüz kremi veya gece kremi ile karıştırarak uygulayın.